Türkiye keçiboynuzu üretiminin yüzde 35'ini karşılayan Antalya'da gerçekleştirilecek aşılama çalışması ile keçiboynuzu tipleri koruma altına alınacak.
Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen çalışma ile Akdeniz Üniversitesi içerisinde gen bankası oluşturulacak.
Kuru meyveleri doğrudan çerez olarak ya da hayvan yemi olarak kullanılabilen ve gıda endüstrisinden tekstil, kağıt ve petrol endüstrisine kadar geniş kullanım alanına sahip bir bitki olan keçiboynuzunun Türkiye'de yetiştirilen tiplerinin değişik sebeplerle yok olup gitmesini engellemek ve bu tipleri korumak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında yörede yetişen 6 ayrı keçiboynuzunun Gebiz, Demre, Ballı Gebiz, Anamur, Uzun Gebiz ve Turkizi diye adlandırılan tipleri Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan deneme parseline aşılandı.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Hamide Gübbük koordinatörlüğünde, İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen çalışma ile keçiboynuzu tiplerini koruma altına alınmış olacağı ve aynı zamanda bu tiplerin tescil işlemleri yapılacağı bildirildi. Başka yörelerde yetişen ümit veren tiplerin de aşılama çalışmasına devam edileceği kaydedildi.