GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ BAŞLADI.
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gıda kontrol hizmetlerinin yeterli ve daha etkin yapılabilmesi amacıyla Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Kontrol Görevlisi Kursu" başladı.
11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında devam eden bu kursun katılımcıları; yeni ataması yapılan Gıda Mühendisleri ile Antalya İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev alan diğer personel (veteriner hekim, ziraat mühendisi) olup kurs İl Müdürlüğümüz 1 No' lu toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. Kurs açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Ahmet DALLI ;İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen bu eğitimde görev alan eğiticilerin, Bakanlığın Eğitici Havuzunda bulunduğunu belirterek konularında donanımlı ve deneyimli olmaları nedeniyle gerek İl Müdürlüğümüz ve gerekse katılımcılar açısından bir şans olduğunu vurguladı. Ayrıca Antalya'nın turizm yönünden gelişmiş olması nedeniyle yapılan kontrol ve denetimlerin hem nitelik hem de nicelik açısından etkin olduğunu belirtti.
Ayrıca, yeni atanan gıda mühendisleri ile birlikte eğitime katılan 39 kişinin gıda denetim ordusuna taze kan getireceğini belirten İl Müdürü DALLI, Antalya İli olarak gıda denetimlerin titizlikle devam ettiğini, 2012 yılı itibarı ile gıda işletmeleri denetim sayısı 13.100 iken 2015 yılında 27.750 'e yükseldiğini belirterek katılımcılara başarı dileklerinde bulundu.
Resmi Kontrol Görevlisi Kursu sonunda başarılı olan personele başarı belgeleri verilecek.
Eğitim Programı Konuları :
1- 5996 Sayılı Kanun ceza uygulamaları
2- Gıda Hijyeni Yönetmeliği
3- Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği
4- Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik
5- Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik
6- Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik
7- Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Prensipleri ve Tetkiki
8- Türk Gıda Kodeksi(Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler)
9- Prosedürler
10- Numune Alma Usul ve Esasları