Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı(Food Product) açıldı. Konuk ülke olarak Malezya'nın belirlendiği fuarın açılış törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ile protokol üyeleri katıldı.
Törendeki konuşmasında Antalya'nın hizmet sektörleriyle ekonomisini güçlendirdiğine işaret eden Vali Muammer Türker, lokomotif sektörün turizm olduğunu dile getirerek yerli, yabancı 18 milyondan daha fazla misafire ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.
Vali Türker, Antalya'daki otellerin, restoranların ve kafelerin yüksek kalitede hizmet sunduğunu belirterek, binlerce yıldır medeniyetlere beşiklik eden Anadolu'da bu medeniyetlere ait biyoçeşitliliğin ve mutfakların gözlemlenebildiğini dile getirdi.
23 Nisanda açılışı gerçekleştirilecek botanik temalı Expo 2016 Antalya'da biyoçeşitliliğin vurgulanmasının anlamlı olduğuna değinerek, turizm kenti olarak anılan Antalya'nın tarımsal üretiminin 9 milyar lirayı bulduğunu, bununda yaklaşık 550 milyon dolarının ihraç edildiğini söyledi.
Özellikle tarıma dayalı gıda sektörünün güçlenmesi için çalıştıklarını ifade eden Vali Türker, aynı zamanda ürün çeşitliliği ve pazar imkânlarını geliştirmek derdinde olduklarını ifade ederek; "Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı 23 yıldır buna hizmet ediyor" dedi.
Vali Türker, bu tür fuarların işletmelerin ürünlerini tanıtma fırsatı bulması ve yeni iş bağlantılarının kurulması açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'da fuarcılık sektörünün yurt dışında birçok rakibini de geçerek çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Fuar alanlarının geliştirilmesi konusunda önemli bir çalışma yürüttüklerini anlatan Türel, "Fuar alanını kısa sürede bir misli daha büyütmeyi hedefliyoruz. Böylece sadece ulusal değil, uluslararası fuarlarda da rakiplerimizle daha güçlü rekabet edebilir noktaya geleceğiz" dedi.
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ise Antalya'da fuar organizasyonlarının kamu ve özel sektör işbirliği ile çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğini bildirdi.
Temiz gıdanın dünyada stratejik bir sektör haline geldiğini kaydeden Badak, "Türkiye gıda ham maddelerinin büyük bölümünü üretebilen bir ülke, bir kilogram fasulye bile üretemeyen birçok ülke dünyanın en büyük gıda fuarlarını yapıyor. Biz Antalya'da bu fuara her yıl 50 bin yerli, 50 bin yabancı misafiri getirebiliriz" dedi.
Fuarda, et ürünleri, bakliyat, unlu mamuller, süt ve süt ürünleri, deniz ürünleri, kuru gıdalar, şarküteri, donmuş gıdalar, paketleme ve ambalajlama sektörleri, kahve, çikolata gibi sektörlerden 2 bin 500 markanın ürünü sergileniyor. 13 Şubat 2016 tarihine kadar açık kalacak fuarı yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi ve binin üzerinde iş görüşmesi yapılması bekleniyor.
Fuarda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de ziyaretçilerini ağırlıyor. İl Müdürlüğü standını açılış günü Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ziyaret etti. Standı ziyaret eden Down Sendromlu çocuklara Aksu Kaymakamı ve İl Müdürlüğü Şube Müdürü tarafından çiçek takdim edildi.