Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından toplum bilincini geliştirmek amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) aracılığıyla "Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimleri" düzenlendi.
Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulunca alınan karar doğrultusunda 2014 yılı içinde daha önce 3 defa düzenlenen eğitimlerin sonuncusu ASMEK Karşıyaka Kurs Merkezinde yapıldı.
Gıda ve Yem Şubesinde görevli Ziraat Mühendisleri Enise Şener ve Huriye Saylam tarafından verilen eğitime 46 kişi katıldı. Eğitim kapsamında gıda mevzuatı, gıda yoluyla bulaşabilecek hastalıklar, gıda muhafaza yöntemleri ve gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konulara değinildi. Eğitimde ayrıca katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Veysel Çelik'in yaptığı açıklamada, 2014 yılı içinde ASMEK Atatürk, Lara, Uncalı ve Karşıyaka Kurs Merkezlerinde düzenlenen eğitimler ile toplumda güvenilir gıda, hijyen kuralları ve Alo Gıda 174 Hattı konularında farkındalık oluşturulması hedeflendiğini belirtti. Çelik, Gıda Güvenliği Eylem Kurulunca alınan karara istinaden düzenlenen eğitimlerin, ASMEK işbirliğiyle 2015 yılında da süreceğini kaydetti.
Haber ve Fotoğraflar: M.Önder Yazan