Otel Satınalma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Satınalma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması" açılışında Gıda Güvenliği konuşuldu.
Üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu açılış töreninde Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Veysel Çelik'in açılışta yaptığı konuşmada turizm işletmelerinde satınalma ve gıda güvenliği konularına değindi.
Gastronomiyi "Yiyecek ve içecek kültürünün bilime ve sanata dönüşmesi" olarak niteleyen Çelik, dünyada uzun yıllardır var olan bu turizm dalının son yıllarda ülkemizde de geliştiğini kaydetti. Antalya'nın dünyada, ülkemiz üzerindeki genel algıya büyük oranda etki eden bir İl olduğuna vurgu yapan Çelik, turizm işletmelerinde yaşanacak bir olumsuzluğun dünyada kötü haber olacağını belirtti.
Çelik konuşmasında, gıda güvenliğinin sunulan hizmetin en önemli unsuru olduğunu dile getirdi ve ekledi; "Bir gıda işletmesinde müşteri memnuniyeti satın almada başlar. Hammadde uygunsa nihai ürünün beğenilme ihtimali yüksektir." Gıda mevzuatına da değinen Çelik, Bakanlık olarak yaklaşımın zor kullanarak yada cezalandırarak caydırmak yerine sektörün önüne geçerek rehber olmak olduğunu kaydetti. "Satınalma birimi işletmelerin X-Ray cihazı" diyen Çelik, müşteri memnuniyeti ve Türkiye'nin itibarı açısından satınalma birimine çok büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen buluşma akademisyenler ve sektör temsilcilerin sunumlarıyla sürecek.
Haber ve Fotoğraflar: M.Önder Yazan